Voor publiek

Samenwerken Contact On tour

Onze producten

Een presentatie geven, is het presenteren van jezelf.’

De training

 “Gesprekje met Publiek”

Wanneer je een onderwerp vertelt aan een groter publiek ontstaat er vaak angst en ervaar je stress. Angst ontstaat vanuit je onderbewustzijn en meestal weet je zelf niet echt waar je bang voor zou kunnen zijn. Het is mogelijk dat je zelf heel goed weet wat je wilt vertellen, de inhoud heb je echt wel in je hoofd zitten, daar kan de angst niet in zitten.

Maar wat is het dan wel?

Misschien is het HOE je je boodschap vertelt of kan het zijn dat je je DRUK maakt over wat het publiek van je zou kunnen vinden. Stress ontstaat doordat je een gedachten hebt dat je zou kunnen falen of dat je iets ‘moet’ doen waar je negatieve feedback op zou kunnen krijgen. Je lichaam reageert hierop en zo ervaar je snellere hartslag, droge mond, een wat dof gevoel in je hoofd of pijn in je buik of spanning op je schouders etc. Zo ervaart iedereen iets anders als we het hebben over spreken voor publiek.

Maar hoe zou het zijn als jij;

 1. weet wat jouw natuurlijke presentatie vaardigheden zijn?
 2. beter kan omgaan met spanning voor en tijdens je presentatie?
 3. inzicht hebt in jouw non-verbale gedrag en deze positief kan inzetten?

Vaak weet je het wel allemaal en is het erg simpel wanneer je het hoort, maar verbind jij je kennis ook aan je ervaring? In dit traject gaan we het echt beleven zodat jij ook zonder taal stevig kan staan op het podium en je publiek kan boeien en verbinden.

2014-01-10 15.04.55

Trainingsdagen zijn in overleg en in Nijkerk

Je krijgt op de 1e dag inzicht en op de 2e dag een bak aan ervaringsleer mee zodat jij tussen de 2e en 3e training dagen een spetterende presentatie kan geven. Op de 3e dag evalueren we je presentatie en heb jij je natuurlijke spreekstijl ontdekt.

1e dag

18:00-22:00 uur dag van de inzichten

extra: 17:00-18:00 diner en overnachting op locatie (opgeven bij inschrijven)

2e dag

9.00-17.00 uur dag van de beleving

3e dag

10.00-17.00 uur dag van de ervaring

Investering is 1750 ,00 euro incl. lunch, snacks, koffie en thee

Kosten voor overnachting, ontbijt en diner komen er nog bij.

Geef je op via Tamar@gesprekje.nl  0651799829


 

Masterclass Communicatiestijlen: spreek jij de taal van je coachee?

“Ik geeft communicatietrainingen in het bedrijfsleven en bij de overheid. Op authentieke wijze coach ik ambitieuze managers met spreekspanning. De afgelopen 10 jaar heb ik me gespecialiseerd in communicatiestijlen en non verbale communicatie. Omdat we verschillende stijlen hanteren, verstaan we elkaar vaak niet. Als coach is het van belang de taal van je cliënt goed te verstaan zodat je er vanuit werkelijk begrip op kan inspelen. Met passie maak ik jouw eigen communicatiestijl helder en geef ik je de tools om op de dezelfde golflengte met je coachee te communiceren.”

Docent: Tamar Kaijzer

Maximaal 12 personen

Als Presentatiecoach krijgt je te maken met weerstand in veel verschillende verschijningsvormen. Iedere persoon is uniek en geeft, al naar gelang de situatie en omgeving, de voorkeur aan een eigen luister- en communicatiestijl. In deze workshop maken we gebruik van communicatiestijlen en hun energie. Inzicht in communicatiestijlen zorgen daarbij voor een praktische vertaalslag naar de coachee. Het helpt je om je boodschap over te brengen in de ‘taal’ van je coachee. Verrassend eenvoudig en direct toepasbaar. Het resulteert in een open communicatie vanuit meer mogelijke ingangen naar je coachee. Tijdens het tweede deel van de workshop gaat het om het ervaren van je persoonlijke krachtbron. Vanuit het inzicht wanneer je je balans verliest, oefenen wij hoe wij in onze kracht kunnen blijven en anderen daarin kunnen meenemen. ‘Hoe leid ik zonder te pushen?’ en ‘Hoe laat ik weerstand smelten?’ zijn de vragen waarop wij met elkaar de antwoorden vinden.

Inschrijven voor alleen de Masterclass kan via

School voor presentatiecoaching

06  51799829 / 06 42107366

 

“Zicht op Communicatie” Samenwerken met verschillende karakters.

Nijkerk, van 10 uur tot 18 uur € 365,- pp exclusief BTW

Inclusief: persoonlijke analyse per medewerker-koffie, thee versnapering-eenvoudige lunch

 

Aanbieding voor leden van de Businessclub Ambitie Randmeren

Ambitie Randmeren Acedemy. Meld je dan aan via tamar@gesprekje.nl

Of bel voor meer informatie 0651799829

——⊕——

“Spreek de taal van je gesprekspartner”

Leer in 2 uur (16:00-18:00) je eigen stijl van luisteren en praten en in welke stijl je gesprekspartner spreekt en luistert. Er is ruimte om je vragen te stellen en jezelf uit te dagen. Neem papier en pen mee voor je aantekeningen.

 • 26 MEI
 • 30 JUNI

Nijkerk van 16:00 uur tot 18:00 uur € 35,- pp exclusief BTW

Inclusief: Koffie, thee versnapering.

——⊕——

“Ontvang jouw routekaart naar EQManager”

Ontdek binnen 2 uur (20:00-22:00) je eigen routekaart om zelf EQMananger te worden. Er is ruimte om je vragen te stellen en jezelf uit te dagen.

Nijkerk van 20:00 uur tot 22:00 uur € 115,- pp exclusief BTW

Inclusief: Koffie, thee versnapering-Hand-out

——⊕——

“Gesprekje met publiek”

 

Contact

Je naam (verplicht)

Je email-adres (verplicht)

Onderwerp

Je opmerking / vraag

×

Coaching

×

Workshops

Workshops: Huiskamersessie

Wil je meer weten over EQ Manager, DISC, flow, authenticiteit en energie weten en heb je vrienden-vriendinnen die ook meer willen weten?

Stel je vraag via het contactformulier en we plannen een huiskamersessie van 2 uur. Hierin gaan we samen met jou en maximaal 4 anderen informatief en interactief met jullie vragen aan de slag.

Je hebt aan het eind van de avond antwoord op je vragen en weet wat je volgende stap is.

De investering is €22,50 pp.


Je naam (verplicht)

Je email-adres (verplicht)

Onderwerp

Je opmerking / vraag

EQ Manager

×

Emotionele inteligentie

Interview met Tamar Kaijzer over EQManager

Wat is een emotie eigenlijk?

Het woord emotie komt van het Latijnse exmovere, of emovere. Dit betekent zoveel als ‘een beweging naar buiten toe’, ‘of in beweging zetten’. Als we het ruimer zien ishet alles wat ons in beweging zet, zowel intern als extern. Het gaat om een lichamelijke uiting die is verbonden met de waarneming van iets in onze omgeving (extern), of van iets uit onze denkwereld (intern).

Elke microseconde ontvangt ons brein miljarden informatie pulsen gelinkt aan onze waarneming en het omgaan met en controleren van onze emoties. Die informatie beïnvloedt op haar beurt andere psychologische fenomenen als aandacht, geheugen of taal (verbaal of non-verbaal). Er zijn een aantal basis emoties te zien en af te lezen in onze gezichtsuitdrukking, dit is zelfs universeel herkenbaar. Deze emoties zie je in de non verbale communicatie terug. Het lichaam kan niets verbergen en dus ook zichtbaar voor ons als mens. Door mijn opleiding Synergologie, word ik er steeds meer van bewust dat de non verbale communicatie een belangrijke rol ¨speelt in de onbewuste reactie tijdens een gesprek. Helder wordt het als ik de uitleg erbij geef van de hersenen.

Wat is EQ management?

Dit is in het kort; bewust zijn van je gedachten, je gedrag (zelfbewustzijn) en onze sociale relaties (sociaal bewustzijn) in combinatie van wetenschappelijk kennis over het brein.

Hoe kan je een EQ manager herkennen?

Mensen die EQ manager zijn, voelen zich autonoom, vrij en energiek, zijn in verbinding met hun omgeving en hebben harmonie in hun relaties ze zijn ZEN.

Zijn er ook goede en slechte emoties?

In ons dagelijks leven en ook in de literatuur worden emoties vaak ingedeeld in 2 groepen: slechte en goede, nuttige of nutteloze, gewenste of te vermijden emoties. Deze denkwijze is echter verwarrend, want alle emoties zijn nuttig. Dit is ons oeroude kompas, ons menselijke GPS systeem. Nu is het wel zo dat sommige emoties een negatief gedrag uitlokken. Emoties kunnen ons beoordelingsvermogen verscherpen, ons immuunsysteem versterken, ons beschermen tegen risico’s en ons de juiste beslissingen laten nemen. Maar ze kunnen ook leiden tot moeilijke situaties, een toestand van stress, conflicten, psychologisch of lichamelijk lijden. Je kunt negatieve emoties omzetten in constructieve emoties, bv boosheid of jaloezie naar verdriet of gemis.

Hoe kan een EQ manager omgaan met tegenslag?

Stel dat een EQ manager een tegenslag helemaal niet heeft zien aankomen, dan lukt het als EQ manager om juist daar waar het echt om gaat, niet uit het oog te verliezen en emoties die door deze tegenslag naar boven komen te kunnen zien en herkennen. Het lukt ze om deze emoties een plaats te geven in hun leven, te visualiseren & verinnerlijken zonder daar een oordeel over te hebben. Een EQ manager kan beter omgaan met emoties zodat ze een harmonieuzer, rijker en zinvoller leven kunnen leiden.

Kan je een voorbeeld geven wat een EQ manager zou doen met een tegenslag?

Een voorbeeld uit mijn praktijk, met andere namen: Jaap heeft een relatie met Ellen, ze zijn al 15 jaar samen en denken elkaar te kennen. Op een dag neemt Jaap een beslissing en gaat weg bij Ellen. De emotie verdriet komt bij Ellen naar boven, dit omschrijft ze als een scherpe pijn, een leegte.

Er komen veel andere emoties op zoals schuldgevoel, teleurstelling, verwarring, radeloosheid tot verontwaardiging en boosheid. Ze voelt zich onzeker en het lukt haar niet om er te zijn voor haar kinderen. Ze is totaal verlamd en teneergeslagen. Na een traject bij mij is het haar gelukt om haar emoties (voelen) en acties (doen) samen te laten werken. Ze is nu EQ manager van haar eigen leven. Ze laat zich niet beïnvloeden door ‘negatieve’ emoties’, ze kan met een open vizier kijken en besluiten nemen.

Hun kinderen kunnen nu nog steeds opgroeien in een veilige omgeving, ook als hun ouders niet meer bij elkaar wonen.

Wat kan je zelf doen?

Ik heb een EQ checklist samengesteld, hoeveel vragen kan je met ja beantwoorden? Hoe meer ja’s hoe beter het is voor je EQ.

De EQ checklist

 • Heb je voldoende lichaamsbeweging?
 • Ken je je gevoelens en gebruik je ze om beslissingen te maken waarmee je kunt leven?
 • Accepteer je alles wat je voelt?
 • Houd je bij tegenslag vol en gebruik je je impulsen om je doelen na te streven?
 • Neem je de tijd om je (emotionele) ervaringen te begrijpen en een plek te geven?
 • Ben je empathisch en begrijp je andermans gevoelens zonder dat ze deze expliciet tegen je uiten?
 • Vertel je ander mensen hoe je je voelt?
 • Ga je met de gevoelens die binnen je relatie optreden zorgzaam en harmonieus om?
 • Ben je in staat om algemene onuitgesproken gevoelens te verwoorden?
 • Gebruik je verandering als een gelegenheid om te groeien?

Hoe komt het dat jouw interesse hier ligt?

Mijn droom is dat als we weten en delen hoe de hersenen werken in combinatie met onze omgeving, er meer vrede is op de wereld.

Ik zie dat wij als samenleving veel bezig zijn om onszelf te verbeteren. Prachtig! We richten ons op nog meer kennis, ervaring, intelligentie en scholing. Er zijn ook stromingen zichtbaar waar talenten belangrijker aan het worden zijn dan kennis, dit is denk ik een goede verbetering van de samenleving. Verbetering is groei en dynamisch en dat hoort ook omdat alles in beweging is, de wereld, de natuur, de ontwikkeling, niets staat stil.

We krijgen soms ook nieuwe inzichten in wat we voelen, en dat is een enorme sprong voorwaarts in iemands ontwikkeling. Dit gaat vaak gepaard met veel, heel veel gedachten en nog meer met vaak onbekende emoties.

Begrijpen wij onze eigen emoties volledig?

Nee, dat niet. En die van de ander ook niet. We weten vaak niet eens hoe onze emoties het leven van onszelf en die van de ander beïnvloeden. Maar we komen een heel eind als we onze bewustzijn vergroten.

Ik weet zeker dat we onze emoties kunnen verrijken en ons vrij en energiek kunnen voelen, als we ons bewustzijn verruimen en echt die beweging van binnen naar buiten willen maken. Je krijgt dan ook vanzelf meer verbinding met je omgeving.

Hoe begeleid je mensen naar meer EQ?

Ik begeleid individueel mensen met diverse oefeningen, eenvoudige analyses en stap-voor-stap- instructies waarmee mensen leren hoe ze de signalen van hun lichaam kunnen opvangen en interpreteren, hoe we moeten ‘voelen’ en hoe we ons EQ kunnen verhogen.

Ook ben ik gestart met groepstrainingen, daarin ontdek je je eigen routekaart naar je EQManager en weet je welke stappen er nodig zijn voor jouw persoonlijke groei.

Dat is een prachtig en inspirerend proces om te mogen begeleiden!

Je kunt een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op: 06 51799829

 

Samenwerken

×

Gesprekje werkt samen met mensen die weten wat ze kunnen en vanuit hun intrinsieke motivatie de wereld een betere plek maken voor iedereen.

De mensen met wie ik graag samenwerk zijn:

Colofon

 • Site ontwerp/bouw: Jöran Aerns
 • Tekst: Tamar Kaijzer
 • Logo-ontwerp: Avigail Klous
 • Foto: Rene Perdok

Disclaimer
Ondanks de zorg en aandacht die wij aan de samenstelling
van deze website besteden, is het mogelijk dat informatie
die op deze site wordt gepubliceerd onvolledig of onjuist is.

×

 

Je naam (verplicht)

Je email-adres (verplicht)

Onderwerp

Je opmerking / vraag

×

Comments are closed.

Sharing Buttons by Linksku